• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування

Сьогодні, 12 квітня, Кабінет Міністрів на своєму засіданні вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

Внесено зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Необхідність прийняття Урядом такого рішення зумовлена тим, що, як відомо, Законом №1791-VIII внесено зміни до Закону „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”. Зокрема, було виключено з нього норми, які передбачали сплату збору на державне пенсійне страхування при купівлі фізичними особами іноземної валюти у готівковій формі.

Пенсійний збір при купівлі іноземної валюти (ставка 2%) сплачували тільки фізичні особи, які купували валюту виключно в готівковій формі (крім фізичних осіб, які купували іноземну валюту для погашення кредитів).

Внесені постановою КМУ від 12.04. 2017 р. №250 зміни узгоджують Порядок сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій із Законом України „Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»