• Посилання скопійовано

Запропоновано встановлювати розмір прожиткового мінімуму на підставі фактичних споживчих цін

23 березня у Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо врахування фактичних споживчих цін при встановленні розміру прожиткового мінімуму

Запропоновано встановлювати розмір прожиткового мінімуму на підставі фактичних споживчих цін

23 березня 2018 року зареєстровано законопроект №8193 «Проект Закону про внесення зміни до статті 4 Закону України "Про прожитковий мінімум" щодо забезпечення врахування фактичних споживчих цін при встановленні розміру прожиткового мінімуму». Його автором є народний депутат С. Березкін («Воля народу»).

Документом пропонується для встановлення розміру прожиткового мінімуму проводити розрахунок вартісних величин наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг на основі середніх споживчих цін (тарифів) в країні за місяць, що передує місяцю проведення розрахунку.

На думку автора законопроекту, це дозволить забезпечити встановлення прожиткового мінімуму в розрахунку на місяць на одну особу, а також для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, на основі фактичних споживчих цін (тобто у розмірах, які відповідатимуть реальній вартісній величині наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для кожної групи).

Зауважимо, що така ініціатива не є першою. Наприкінці 2017 року у Верховній Раді зареєстровано Проект Постанови про забезпечення формування прожиткового мінімуму відповідно до вимог законодавства та з урахуванням фактичних споживчих цін №7336.  Про це ми писали тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»