• Посилання скопійовано

У Мінсоцполітики обговорили питання функціонування Централізованого банку даних з проблем інвалідності

Запровадження цієї системи надає можливість людині з інвалідністю отримати у найкоротші строки засіб реабілітації, що відповідає усім її індивідуальним потребам та вимогам

У Мінсоцполітики обговорили питання функціонування Централізованого банку даних з проблем інвалідності

Мінсоцполітики розповідає, що 4 вересня  відбулась робоча нарада заступника Мінсоцполітики Лариси Попової із представниками місцевих органів соціального захисту населення, щодо роботи з  Централізованим банком даних з проблем інвалідності.

Під час наради Лариса Попова акцентувала увагу на тому, що при виборі технічного засобу реабілітації остаточний вибір завжди має залишатися за людиною.

Учасники заходу обговорили питання, які виникають під час внесення інформації до Централізованого банку даних, розглянули порядок взаємодії сторін при укладанні двосторонніх та тристоронніх договорів про забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та обмінялись практичним досвідом.

Мінсоцполітики запровадило Централізований банк даних у рамках реформування системи забезпечення людей з інвалідністю технічними засобами реабілітації, відповідно до постанови №238.

Основними завданнями проведення реформи у зазначеній сфері є:

– передання повноважень з фінансування забезпечення ТЗР осіб з інвалідністю від Фонду соціального захисту інвалідів до органів соціального захисту населення;  здійснення органами соціального захисту населення супроводу особи з інвалідністю протягом усього процесу її забезпечення ТЗР та під час користування виробами для покращення якості надання послуг та сприяння у розв’язанні організаційних проблем, що можуть виникати, зокрема, у взаємодії з підприємством;

– запровадження використання електронного каталогу-класифікатора ТЗР, який формується Українським науково-дослідним інститутом протезування, протезобудування та відновлення працездатності відповідно до класифікаційних угруповань за функціональними та конструктивними ознаками зазначених способів для реалізації можливостей вибору особою з інвалідністю ТЗР;

– запровадження нових способів забезпечення ТЗР, зокрема, шляхом виплати, за бажанням особи з інвалідністю, компенсації за самостійно придбані окремі вироби.

Запровадження цієї системи надає можливість людині з інвалідністю отримати у найкоротші строки засіб реабілітації, що відповідає усім її індивідуальним потребам та вимогам.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»