• Посилання скопійовано

МОЗ уточнило порядок підтвердження COVID-19 як профзахворювання

МОЗ внесло зміни до Інструкції про застосування переліку професійних захворювань

МОЗ уточнило порядок підтвердження COVID-19 як профзахворювання

МОЗ наказом від 29.12.2021 р. №2911/99/738 (зареєстрований в Мін'юсті від 14.02.2022 р. за №202/37538) затвердило зміни до Інструкції про застосування переліку професійних захворювань.

Уточнено, що діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється лікарем закладу охорони здоров'я, до якого звернувся пацієнт за медичною допомогою, в разі наявності інформації (від пацієнта або інших осіб), що захворювання може бути спричинене впливом факторів виробничого середовища та трудового процесу.

Заклад охорони здоров'я, до якого за отриманням медичної допомоги звернувся пацієнт із ознаками гострого професійного захворювання (інтоксикації), вживає заходів щодо надання екстреного повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок / гостре професійне захворювання відповідно до Порядку №337.

Діагноз гострого контактного дерматиту, що виник на виробництві, встановлюється лікарем-дерматовенерологом за погодженням з лікарем-профпатологом.

При захворюваннях інфекційного походження діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється у порядку, визначеному пунктом 5 цієї Інструкції, та з урахуванням результатів епідеміологічного обстеження (розслідування).

Діагноз професійного захворювання "гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2" (далі - COVID-19), для медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню COVID-19 та лікування пацієнтів із випадками COVID-19, встановлюється у порядку, визначеному пунктом 5 цієї Інструкції.

Встановлення зв'язку захворювання з умовами праці здійснюється відповідно до Порядку №337, Переліку професійних захворювань, затвердженого постановою КМУ від 08.11.2000 р. №1662, та цієї Інструкції.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 21.02.2021 р. не опублікований.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»