• Посилання скопійовано

В обчислення стажу держслужби враховується стаж в СРСР

Чи можливо зарахувати до стажу державної служби період роботи заявника в органах ДПС Республіки Казахстан з 01.07.90 р. до 11.09.95 р.?

Відповідно до статті 1 Закону України «Про державну службу», державна служба в Україні — це професійна діяльність осіб, які займають посади у державних органах та їх апараті, щодо практичного виконання завдань і функцій держави, причому заробітну плату ці особи одержують за рахунок державних коштів.

Стаж державної служби обчислюється відповідно до Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 03.05.94 р. №283, та додатка до нього.

Згідно з п. 2 цього Порядку, до стажу державної служби зараховується, зокрема, час роботи на посадах керівних працівників та спеціалістів державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР згідно з додатком.

Переліком державних органів колишніх УРСР та інших республік, а також колишнього СРСР, період роботи в яких зараховується до стажу державної служби, передбачено, зокрема, місцеві органи державного управління міністерств і відомств УРСР та інших республік.

Враховуючи викладене, до стажу державної служби заявника зараховується період роботи в органах ДПС Республіки Казахстан до дати проголошення незалежності України — до 24.08.91 р.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»