• Посилання скопійовано

При працевлаштуванні «дострокового» пенсіонера виплата пенсії зупиняється

Я достроково вийшла на пенсію у 55 років. Чи можу я офіційно влаштуватися на роботу та отримувати одночасно пенсію і зарплату?

Згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» до 1 січня 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років і за умови звільнення з роботи.

Якщо жінка, якій достроково призначено пенсію, працевлаштувалася, виплата дострокової пенсії на час роботи припиняється.

Якщо ж жінка, яка використала своє право на дострокове призначення пенсії, працевлаштується після досягнення свого (підвищеного) пенсійного віку, виплата пенсії продовжуватиметься.

Ельзара Емірвелієва, зав. юридичним сектором управління ПФУ у Радянському районі АРК

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»