• Посилання скопійовано

Хто має право на перерахунок пенсії?

Відповідно до норм ст. 42 Закони України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» №1058-IV від 09.07.2003 р. з урахуванням змін, внесених Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» від 08.07.2011 р. №3668-VI (далі — Закон), передбачено таке.

У разі якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії здійснюється з урахуванням не менш ніж 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерви у роботі. Перерахунок проводиться із заробітної плати (доходу), з якої обчислена пенсія.

За бажанням пенсіонера перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати за періоди страхового стажу, зазначені у частині першої статті 40 Закону, із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який застосовувався у період призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Зубакова Наталія Петрівна, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в АРК

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»