• Посилання скопійовано

Кабмін вніс у Раду законопроекти про запровадження пенсійного держстрахування

Кабмін вніс у Раду законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій

Кабмін вніс у Раду законопроекти про запровадження пенсійного держстрахування

Текст законопроекту відсутній.

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Законопроект № 2767 зареєстрований на сайті Ради.

Крім того, Кабмін зареєстрував у парламенті законопроект № 2770 "Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо сплати страхових внесків до накопичувальної професійної пенсійної програми".

Також уряд зареєстрував у Раді законопроекти № 2769 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами" та № 2768 "Про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами".

На даний момент тексти документів на сайті парламенту також відсутні.

Зазначимо, що раніше міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив, що пакет з 4 законопроектів з пенсійної реформи невдовзі буде внесений до Верховної Ради України.

Так, у Мінсоцполітики планують, що в Україні з 1 січня 2017 р. поряд із солідарною пенсійною системою запрацює накопичувальна пенсійна система.

На накопичувальну пенсію пропонують перевести громадян України до 35 років.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2016 р. скасовується система спеціальних пенсій.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»