• Посилання скопійовано

Пенсіонерам дозволили обирати банк для отримання пенсій

Для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку, уповноваженим банком є “Ощадбанк

Пенсіонерам дозволили обирати банк для отримання пенсій

Кабмін постановою від 30 вересня 2015 р. № 788 вніс зміни до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках.

Уточнено, що одержувачі пенсій та грошової допомоги самостійно обирають уповноважений банк, де відкривають поточний рахунок.

Для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку, що підтверджується довідкою уповноваженим банком є АТ “Ощадбанк.

Окрім того, змінами до постанови КМУ від 05.11.2014 р. №637 передбачено, що призначення та продовження виплати внутрішньо переміщеним особам:

 - пенсій (щомісячного довічного грошового утримання),

 - довічних державних стипендій,

 - усіх видів соціальної допомоги та компенсацій,

 - матеріального забезпечення,

 - соціальних послуг за рахунок держбюджету та фондів соцстраху,

здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньопереміщеної особи.

Виплата (продовження виплати) пенсій, що призначені зазначеним особам, здійснюється в установах ПАТ“Державний ощадний банк України” та з використанням його платіжних пристроїв. Такі виплати можуть здійснюватися за бажанням особи з доставкою додому.

Ці виплати припиняються з місяця, наступного за тим, у якому завершився строк дії такої довідки, виданої після 9 вересня 2015 року. У разі продовження строку дії довідки зазначені виплати поновлюються з дати припинення їх виплати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»