• Посилання скопійовано

Майбутні пенсіонери самі визначатимуть час виходу на відпочинок

Про це під час зустрічі з представниками Світового банку, присвяченій підготовці пенсійної реформи, заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева

Майбутні пенсіонери самі визначатимуть час виходу на відпочинок

Під час заходу очільник  Мінсоцполітики озвучив магістральну ідею реформування пенсійної системи – зробити час виходу на пенсію диференційованим. «Кожен майбутній пенсіонер сам для себе визначить його. Залежно від того, як сплачував внески», – заявив Міністр.

За даними статистики, оприлюдненими під час зустрічі, в Україні з 26 млн осіб працездатного віку внески сплачують всього 10 мільйонів.  Тому ключовим аспектом  роз’яснювальної роботи щодо пенсійної реформи  має бути акцент на стажі і усвідомленні людьми, що для того, аби вийти на пенсію, необхідно платити внески.

«Має виконуватися контракт поколінь, – наголосив Андрій Рева. –  Я працюю – сплачую внески, мої діти працюють – сплачують внески. Так от, нинішні пенсіонери свій контракт виконали, а сьогоднішні працюючі виконують його лише на 40%. Тому нині  центральним завданням є відновлення стимулів, аби всі сплачували внески. Бо саме це є головним елементом наявності страхового стажу».  

Як засвідчила зустріч, за багатьма позиціями щодо реформування пенсійної системи в Україні фахівці Мінсоцполітики та представники Світового банку мають спільну точку зору. Однак деякі проблеми потребують додаткового обговорення. У двомісячний термін група розробників з Міністерства, до складу якої окремим наказом Міністр вводить і фахівців Світового банку, має сформулювати і подати визначальні аспекти пенсійної реформи на обговорення вітчизняних та іноземних партнерів.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»