• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики не впевнене у запровадженні накопичувальної пенсії з 2019 року

Парламент зірвав терміни прийняття законопроектів для пенсійної реформи

Мінсоцполітики не впевнене у запровадженні накопичувальної пенсії з 2019 року

Міністерство соціальної політики України не впевнене в ймовірності введення накопичувального рівня пенсійної системи з 2019 року. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Реформа на паузі: українців знову залишають без накопичувальної пенсії».

Зазначимо, перед виходом на канікули Верховна Рада так і не розглянула законопроекти для запуску накопичувального рівня пенсійної системи. Згідно з прийнятим минулої осені Закону про підвищення пенсій, Уряд має створити правила роботи накопичувального рівня до 1 липня 2018 р. Закон також встановлює, що з січня 2019 р. українці повинні перераховувати внески на персональні накопичувальні рахунки.

У зв'язку зі зривом термінів прийняття необхідних законопроектів, у Міністерстві соціальної політики у відповіді на запит РБК-Україна не змогли оцінити ймовірність введення накопичувального рівня з наступного року, як це передбачено законом, уточнивши лише, що для цього «необхідний певний час».

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ще в березні рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроект №6677 про введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Ми про це писали тут>>

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»