• Посилання скопійовано

Стаж підприємців з 1998 до 2003 років — на підставі довідки про їх реєстрацію. Уряд затвердив постанову!

Кабмін вніс зміни до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній. Таким чином, урегульовано питання обчислення трудового стажу ФОП

Стаж підприємців з 1998 до 2003 років —  на підставі довідки про їх реєстрацію. Уряд затвердив постанову!

Кабмін прийняв постанову від 03.10.2018 р. №793 «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній», якою врегульовано питання обчислення трудового стажу фізосіб-підприємців.

Відповідно до зазначеної постанови, фізособам-підприємцям зараховуватимуться до стажу, при обчисленні пенсії, періоди ведення фізособами підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, у тому числі із застосуванням фіксованого податку:

1) з 1 січня 1998 року по 31 грудня 2003 року – на підставі довідки про реєстрацію особи як суб’єкта підприємницької діяльності;

2) з 1 січня 2004 року по 31 грудня  2017 року за бажанням особи – за умови сплати страхових внесків (ЄСВ) незалежно від суми сплачених коштів.

Постанова набрала чинності 5 жовтня 2018 року у звязку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" №187 (6303).

Про проект затвердженої постанови ми писали тут>> 

 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»