• Посилання скопійовано

Законодавство в сфері недержавного пенсійного забезпечення удосконалять

Нардепи пропонують викласти в новій редакції Закон «Про недержавне пенсійне забезпечення»

Законодавство в сфері недержавного пенсійного забезпечення удосконалять

19 жовтня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №9224, яким пропонується викласти в новій редакції Закон «Про недержавне пенсійне забезпечення».

Цей Закон визначає правові, економічні та організаційні засади недержавного пенсійного забезпечення в Україні та регулює правовідносини, пов'язані з цим видом діяльності. 

Законопроектом пропонується забезпечити розв’язання таких проблем: 

  1. визначення відповідальності членів ради недержавного пенсійного фонду та встановлення вимог до осіб, які обираються до складу ради недержавного пенсійного фонду;
  2. вдосконалення функцій адміністратора недержавного пенсійного фонду, осіб, які здійснюють управління активами та зберігача недержавного пенсійного фонду;
  3. централізація зберігання інформації про учасників НПФ та про активи системи недержавного пенсійного забезпечення;
  4. врегулювання питання щодо інвестиційної діяльності з пенсійними активами недержавного пенсійного фонду, а саме стратегічний розподіл пенсійних активів, основні напрями та обмеження пенсійних активів, методи вимірювання інвестиційних ризиків та процеси управління;
  5. оприлюднення інформації про діяльність у сфері недержавного пенсійного забезпечення;
  6. встановлення особливостей щодо заборони або обмеження функціонування недержавних пенсійних фондів;
  7. запровадження функції управління ризиками та визначення порядку здійснення внутрішнього аудиту в установах пенсійного забезпечення;
  8. питання пруденційного нагляду.

У зв’язку із цим, проектом Закону вносяться також зміни до КУпАПЦКУ та Законів «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», «Про колективні договори і угоди», «Про рекламу», «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», «Про депозитарну систему України», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»

У разі прийняття, цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде введений в дію протягом одного року з дати набрання чинності (крім деяких положень Закону).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»