• Посилання скопійовано

Порядок верифікації та моніторингу пенсій та соцвиплат зазнає змін

У новій редакції буде викладено Порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат. Це передбачено проектом постанови КМУ, оприлюдненим Мінфіном

Порядок верифікації та моніторингу пенсій та соцвиплат зазнає змін

28 січня 2019 року Мінфін на своєму веб-сайті оприлюднив проект постанови Кабінету Міністрів України, яким вносяться зміни до постанови КМУ від 18.02.2016 р. № 136  (завантажити).

Ним пропонується викласти у новій редакції Порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат та визначити в ньому порядок надання Мінфіном рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, та порядок їх опрацювання.

Згідно з проектом Порядку, за результатами верифікації Мінфін щомісячно надаватиме органам, що здійснюють державні виплати, рекомендації щодо:

  • проведення додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності;
  • усунення невідповідностей даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, інших базах даних та джерелах інформації.

Про надані рекомендації Мінфін щомісяця буде інформувати Кабінет Міністрів України.

Орган, що здійснює державні виплати, опрацьовуватиме отримані рекомендації у строк, що не перевищує 15 робочих днів з дня їх отримання. 

За результатами опрацювання наданих Мінфіном рекомендацій орган, що здійснює державні виплати, прийматиме відповідні рішення та буде надавати Мінфіну інформацію про прийняті рішення протягом трьох робочих днів з дня прийняття такого рішення.

Мінфін після отримання інформації про прийняті рішення за результатами опрацювання рекомендацій органами, що здійснюють державні виплати, буде проводити моніторинг опрацювання рекомендацій, у тому числі аналіз врахування наданих рекомендацій органами, що здійснюють державні виплати.

Як зазначено у пояснювальній записці, оновлення Порядку зроблено з метою підвищення адресності державних виплат та оптимізації використання бюджетних коштів, та приведення документа у відповідність до Закону №2621-VIII у частині внесення змін до пункту 40 розділу VI «Прикінцевих та перехідних положень» Бюджетного кодексу України. 

Зауваження та пропозиції до проекту постанови можна надавати у письмовій та електронній формі  протягом місяця з дня його оприлюднення за адресами:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: shevela@minfin.gov.ua .
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua .

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»