• Посилання скопійовано

Підвищення пенсій – це системна робота влади, – Розенко

Підвищення рівня пенсійного забезпечення українців – це не «одноразова акція», це системна робота, яка ведеться протягом останніх чотирьох років

Підвищення пенсій – це системна робота влади, – Розенко

Урядовий портал розповідає, що підвищення рівня пенсійного забезпечення українців – це не «одноразова акція», це системна робота Президента України, Уряду і влади в цілому, яка ведеться протягом останніх чотирьох років. На цьому у Полтаві у ході розширеної наради з питань монетизації субсидій та індексації пенсій наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Підвищення пенсій, яке зараз відбувається, – це не перше підвищення, це ніяка не «одноразова акція», це системна робота Президента України, Уряду і влади в цілому протягом останніх 4 років», – сказав він.

Павло Розенко нагадав, що перший масштабний перерахунок пенсій відбувся ще у жовтні 2017 року. «Перший перерахунок, перше осучаснення пенсій ми зробили не зараз, а ще у жовтні 2017 року. Тоді ж були схвалені зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими були визначені певні параметри пенсійної реформи, які наші співгромадяни відчувають сьогодні», – зауважив він.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що за останні роки неодноразово підвищувалися пенсії окремим категоріям пенсіонерів. «З 1 січня 2018 року та з 1 січня 2019 року – двічі – здійснювався перерахунок пенсій військовим пенсіонерам, а підвищення пенсій, які залежать від прожиткового мінімуму, відбувалося щороку двічі на рік», – нагадав він.

«Тобто чинна влада веде системну роботу щодо підвищення пенсійних виплат нашим співгромадянам», – наголосив Павло Розенко.

Як відомо, з 1 березня розпочалася індексація пенсій. Підвищення пенсій на суму від 100 грн до 400 грн відбулося для 2,5 млн людей, від 400 грн до 700 грн – для понад 1,5 млн, від 700 грн до 1000 грн отримають практично 500 тис. осіб. Для 2,5 млн українців пенсії зросли на понад 1000 грн. Зазначимо, що відповідні суми пенсіонери отримуватимуть щомісячно до наступної індексації пенсій, яка, відповідно до чинного законодавства, відбудеться у березні наступного року.

Близько 2 млн 100 тис. пенсіонерів, які мають великий трудовий стаж, але пенсію нижчу за 1700 гривень, отримають додаткові одноразові пенсійні виплати у розмірі 2410 грн. Ця сума буде виплачена двома траншами – 1205 грн з 1 березня 2019 року і 1205 грн з 1 квітня 2019 року.

Як зазначав раніше Павло Розенко, підвищення пенсій, які відбуваються у березні 2019 року, – не останні. Уряд продовжує працювати над подальшим вдосконаленням пенсійної системи. Зокрема, планується внести певні корективи у формулу розрахунку пенсій та збільшити «вартість» саме трудового стажу для людей, які вийшли на пенсію до 2010 року. Зараз Уряд робить лише перші кроки щодо підвищення пенсій і найближчим часом планує презентувати нові програми щодо пенсійного забезпечення.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»