• Посилання скопійовано

Ми дійдемо до того часу, що пенсії будемо призначати, не виходячи з дому, – ПФУ

Пенсійний фонд України розповів регіональним ЗМІ про свої електронні сервіси та їх удосконалення

Ми дійдемо до того часу, що пенсії будемо призначати, не виходячи з дому, – ПФУ

Пенсійний фонд України продовжує розповідати регіональним засобам масової інформації про електронні сервіси веб-порталу. 11 квітня, прес-конференція відбулась для журналістів Вінницької, Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Спікер заходу, заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко повідомила, що завдяки можливостям порталу можна отримувати інформацію про себе дистанційно, без відвідувань органів Фонду.

Втілюючи в життя інноваційні ідеї, використовуючи можливості новітніх інформаційних технологій Пенсійний фонд прагне змінювати свої технологічні, інфраструктурні та кадрові підходи до обслуговування громадян. Новим напрямком на цьому шляху є саме надання дистанційних послуг в електронному вигляді.

– Пенсійний фонд України – орган, який надає послуги усім категоріям населення. Наші зміни розпочались зі зміни обслуговування громадян. Ми сьогодні на шляху впровадження нових можливостей веб-порталу. Дослухаючись до зауважень користувачів, намагаємось удосконалювати свої сервіси. Сьогодні даними порталу активно користуються державні службовці при поданні декларації. Також – пенсіонери, які оформлюють певні пільги та преференції від держави. 2,5 мільйона пенсіонерів сьогодні є працюючими, – на них направлена послуга смс-інформування. Щомісяця вони отримують повідомлення про сплачені внески, які сплатив за них працедавець. Можливість надавати послуги в електронному вигляді це і технічна можливість Фонду. У нас вона є. За допомогою людей, які будуть користуватись нашими сервісами, ми дійдемо до того часу, що пенсії будемо призначати не виходячи із дому, –  зазначила Ірина Ковпашко.

Під час прес-конференції представники ЗМІ мали можливість отримати практичний досвід користування сервісами порталу. Про те, як працює веб-ресурс розповіла заступник директора Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України Валентина Боршовська.

Довідково: на сьогодні електронними послугами порталу користується понад 3,2 мільйона громадян, з яких майже 440 тисяч користувачів зареєструвались за допомогою електронного цифрового підпису.

Переглянути прес-конференцію можна тут:

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»