• Посилання скопійовано

Уряд врегулював питання призначення пенсії держслужбовцям

Прийнято постанову, якою передбачено право на пенсію державним службовцям, які на день набрання чинності нового Закону "Про державну службу”, маючи право виходу на пенсію, продовжували працювати на держслужбі, не отримуючи пенсійного забезпечення

Уряд врегулював питання призначення пенсії держслужбовцям

Кабмін постановою від 05.06.2019 р. № 469 вніс зміну до Порядку призначення пенсій деяким категоріям осіб.

У ньому уточнено, що державні службовці, які на день набрання чинності Законом від 10.12.2015 р. № 889-VIII “Про державну службу” займали посади державної служби та які пенсію, призначену відповідно до Закону, не отримували з дати призначення до дня набрання чинності Законом №889-VIII , мають право на обчислення пенсії на умовах цього Порядку після звільнення з посади державної служби.

Ця постанова набере чинності з 1 січня 2020 р. і поширюється також на осіб, які на день набрання чинності Законом №889-VIII займали посади державної служби, але звільнилися до набрання чинності цією постановою.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»