• Посилання скопійовано

Мінімальна зарплата збільшиться: як це вплине на розмір пенсії?

Оскільки зростання мінімалки впливає на зростання середньої зарплати, то і розмір пенсій збільшується

Мінімальна зарплата збільшиться: як це вплине на розмір пенсії?

«Судебно-юридическая газета» сообщает, что согласно проекту госбюджета на 2020 год минимальная зарплата должна подняться на 550 гривен, то есть до 4 723 гривен. Об этом рассказала министр финансов Оксана Маркарова.

По словам Марковой, больший рост зарплаты не соответствовал бы росту производительности. Сообщается, что бюджетом также предусмотрено финансирование Пенсионного фонда на 172,6 млн грн.

Как известно, пенсия рассчитывается по такой форме: средняя зарплата за 3 года умножается на соотношение собственного дохода к среднему и на количество отработанных лет, а затем на 1%.

Поскольку рост минималки влияет на рост средней зарплаты, то и размер пенсий увеличивается.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»