• Посилання скопійовано

Які плани у ПФУ на 2020 рік: результати засідання правління

У 2020 році ПФУ працюватиме над створенням системи обліку трудових відносин у електронній формі

Які плани у ПФУ на 2020 рік: результати засідання правління

28 листопада відбулось засідання правління Пенсійного фонду України. Під час засідання обговорили стан виконання завдань, покладених на органи Пенсійного фонду України, за 10 місяців 2019 року, та напрями подальшої роботи у 2020 році. Зокрема, Пенсійний фонд працюватиме над поліпшенням сервісних та адміністративних функцій: створенням системи обліку трудових відносин у електронній формі, забезпеченням можливості надання послуг пенсіонерам та застрахованим особам з використанням «Електронного кабінету громадянина», запровадженням онлайн системи консультування громадян.

– Створити належні умови для обслуговування громадян – наше ключове завдання. Тому сьогодні наші зусилля спрямовані на введення в дію системи електронної черги у всіх сервісних центрах як стаціонарно, так і дистанційно – через вебпортал електронних послуг Фонду. Продовжується удосконалення Е-сервісів Фонду. Назабаром оформити пенсію в «один дотик» стане можливим через мобільний додаток «Пенсійний фонд». Крім того, протягом року значна увага приділялася приведенню приміщень Фонду до єдиних стандартів: доступність будівель, інклюзія, комфортні умови для відвідувачів – той пріоритет, над яким ми працюємо щодня, – сказав під час засідання Голова правління Фонду Євгеній Капінус.

Довідково: органами Пенсійного фонду України забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 11,3 млн пенсіонерів. Призначено 329,0 тис. нових пенсій, перераховано 249,0 тис. пенсій за заявами працюючих пенсіонерів. Проведено 4 автоматичні перерахунки пенсій на виконання положень законів України та постанов Кабінету Міністрів України. У результаті проведених перерахунків середній розмір пенсійної виплати станом на 1 жовтня 2019 року склав 3 019,62 грн, що на 442,73 грн або 17,2% більше, ніж станом на 1 жовтня 2018 року (2576,89 грн), та на 373,96 грн більше у порівнянні з 1 січня 2019 року (2 645,66 грн).

Загальні доходи бюджету Пенсійного фонду України за 10 місяців 2019 року склали 354,1 млрд грн, в тому числі кошти Державного бюджету України – 157,5 млрд грн.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»