• Посилання скопійовано

За яких умов в Україні підвищать пенсії: позиція Зеленського

За словами Президента, підвищити пенсії в Україні неможливо без комплексного розвитку економіки

За яких умов в Україні підвищать пенсії: позиція Зеленського

Підвищити пенсії в Україні неможливо без комплексного розвитку економіки. Про це президент Володимир Зеленський заявив у відеоролику, в якому показав українцям робочий день голови держави, - передає "Сьогодні".

"Є бюджет. Ми ж не можемо просто друкувати гроші. Звідки збільшення пенсій? Але ми повинні зрозуміти: ми серйозно збільшуємо пенсії, або ми вкладаємо ці гроші в інфраструктуру, модернізацію країни... А вкладаючи в економіку, в інфраструктуру країни, у нас є можливість, щоб вони (пенсії. – Ред.), може, не в рази зростали, але почали зростати", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2020 року в Україні заплановано кілька підвищень максимального розміру пенсії. Перше підвищення вже відбулося на початку року – 1 січня. Зараз максимальна пенсія в країні – 16 380 грн.

При цьому більше третини українських пенсіонерів, загальна кількість яких в Україні становить 11,3 млн осіб, щомісяця отримують менше 2000 гривень. Виплати ж від 5 тисяч до 10 тисяч гривень отримують 9,3% пенсіонерів в країні.

***

Читайте також: Як та чому влада хоче збільшити пенсійний вік: розповідає Третьякова 

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»