• Посилання скопійовано

Держказначейство готове до введення персональних пенсійних рахунків

Громадяни, які працюють, зможуть здійснювати платежі на свій персональний пенсійний рахунок

Держказначейство готове до введення персональних пенсійних рахунків

Державна казначейська служба України майже готова до введення в країні накопичувальної пенсійної системи, яка передбачає, що кожен працівник може здійснювати платежі на свій персональний пенсійний рахунок, а після досягнення пенсійного віку отримувати додаткові виплати завдяки зробленим внескам. Про це повідомила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз за підсумками презентації звіту про роботу служби в 2019 році.

"Щодо накопичувальної системи дуже цікава ідея, і технічно ми з деяких моментів готові. Ми спільно з народними депутатами обговорювали це питання, і ми готові з деяких моментів", – сказала Слюз.

Вона також нагадала, що в минулому році Держказначейство надало Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів, пов'язаних з виплатою пенсій, 118,7 млрд гривень позик, з яких фонд погасив 117,6 млрд гривень.

За словами Слюз, середньомісячні витрати Пенсійного фонду становлять близько 36 млрд гривень, тоді як 10 років тому вони становили приблизно 9 млрд гривень.

***

Читайте також:

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»