• Посилання скопійовано

Коли почнуть виплачувати одноразову допомогу пенсіонером? Нова позиція Лазебної

За словами міністра соцполітики, після набрання чинності змін до Держбюджету потрібно приблизно 5 днів, щоб розпочати виплати

Коли почнуть виплачувати одноразову допомогу пенсіонером? Нова позиція Лазебної

Вже найближчими днями розпочнуться ініційовані Президентом України виплати одноразової грошової допомоги у розмірі тисяча гривень пенсіонерам та іншим незахищеним верствам населення. Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна у зв’язку із схваленням Верховною Радою змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

"Після набрання чинності змін до держбюджету потрібно близько 5 днів для того, щоб розпочати виплати, - зазначила Марина Лазебна. - Рішення парламенту дає можливість додатково спрямувати понад 10 мільярдів гривень для виплати одноразової допомоги у розмірі 1000 гривень більш ніж 10,6 мільйонів людей".

Міністр нагадала, що відповідно до визначеного Урядом порядку, одноразову допомогу в сумі 1 тисяча гривень отримають пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Марина Лазебна також звернула увагу громадян похилого віку на те, що пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»