• Посилання скопійовано

Індексація пенсій з травня: як зміняться розміри виплат?

У травні для 8,4 млн пенсіонерів будуть проіндексовані на 11% розміри пенсій

Індексація пенсій з травня: як зміняться розміри виплат?

Марина Лазебна повідомила, що в складних умовах карантину Уряд виконує свої зобов’язання та посилює програми соціального захисту населення, зокрема забезпечує зростання пенсій.

У травні 8,4 млн пенсіонерів будуть проіндексовані на 11% розміри пенсій. Також до 2100 грн підвищено мінімальний розмір пенсії особам, страховий стаж яких становить 30 років у жінок та 35 років у чоловіків.

За словами очільниці Мінсоцполітики, розмір пенсії зросте у середньому на 260 гривень.

Нагадаємо, що відповідні підвищення передбачені постановою КМУ від 01.04.2020 р. №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Кошти на виплату підвищених пенсій передбачені у прийнятих 13 квітня 2020 р. змінах до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Довідково: Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» при збільшенні заробітку, з якого обчислюється пенсії, враховується 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50% показника зростання заробітної плати, за рік, що передує року, в якому проводиться збільшення. 

У 2019 р індекс зростання споживчих цін склав 4,1%, а показник зростання заробітної плати за попередній рік 17,85%.

Показник збільшення у 2020 році становить 11% ((4,1%+17,85%) / 2).

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»