• Посилання скопійовано

Уряд визначився з датою індексації пенсії у 2021 році

За рішенням Уряду, у 2021 році індексацію пенсії проведуть 1 березня

Уряд визначився з датою індексації пенсії у 2021 році

«РБК-Україна» розповідає, що Кабінет міністрів ухвалив постанову «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році». Постановою встановлено датою щорічної індексації пенсій 1 березня.

Рішення ухвалене під час засідання уряду 16 вересня.

Як зазначила під час засідання уряду міністр соціальної політики Марина Лазебна, законом питання визначення дати індексації віднесено до компетенції уряду.

«Ми пропонуємо, з 2021 року визначати 1 березня датою індексації пенсій. Ми передбачаємо, що пенсії будуть проіндексовані для більш ніж 9 мільйонів пенсіонерів, але підвищення, як ми вже знаємо по практиці, отримає близько 8 мільйонів пенсіонерів», – сказала вона.

Відзначимо, у 2020 році індексація була проведена 1 травня. За даними Пенсійного фонду України, у травні 2020 року виплати були підвищені для 8,36 млн осіб. Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, у розмірі 1,11. Розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»