• Посилання скопійовано

Єдина звітність з ЄСВ, ПДФО та військового збору призведе до несвоєчасного призначення пенсій: позиція профспілки

За позицією Федерації профспілок, об'єднана звітність з ЄСВ та ПДФО може призвести до порушення прав застрахованих осіб на своєчасне призначення та перерахунок пенсій з урахуванням наявного страхового стажу та заробітку

Єдина звітність з ЄСВ, ПДФО та військового збору призведе до несвоєчасного призначення пенсій: позиція профспілки

З початку 2021 року набувають чинності зміни до законодавства, згідно з якими роботодавці подаватимуть звітність про сплату єдиного внеску раз на квартал, замість щомісячної. Нагадує Федерація профспілок України.

Такі зміни можуть призвести до порушення прав застрахованих осіб на своєчасне та в повному розмірі призначення та перерахунок пенсій з урахуванням наявного страхового стажу та заробітку.

Незважаючи на те, що єдиний внесок нараховуватиметься та сплачуватиметься, як і раніше, щомісячно, проте відомості про його сплату надходитимуть до системи персоніфікованого обліку, на підставі даних якої обчислюються пенсії, лише протягом двох-трьох місяців поспіль. Відсутність повної інформації про сплату єдиного внеску на момент звернення за призначенням чи перерахунком пенсії призведе до штучного заниження розміру пенсії, на який має права особа, а також до відтермінування проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Для врегулювання зазначеного питання ФПУ звернулася до Мінсоцполітики та Пенсійного фонду України.

Інформацію про результати розгляду зазначеного питання із відповідними коментарями фахівців буде надано після отримання відповіді.

***

Читайте також: Єдина звітність з ПДФО, військового збору та ЄСВ для роботодавців: проєкт Мінфіну

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»