• Посилання скопійовано

Накопичувальну пенсійну систему можуть впровадити у 2021 році, – Шмигаль

Шмигаль сподівається на старт накопичувальної пенсійної системи з 2021 року

Накопичувальну пенсійну систему можуть впровадити у 2021 році, – Шмигаль

Прем'єр Денис Шмигаль розраховує, що закон про введення в Україні накопичувального рівня пенсійної системи приймуть уже у 2021 році.

Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Ми з Міністерством соціальної політики повністю розробили стратегію введення накопичувальної пенсійної системи. Ми її обговорили і узгодили всі нюанси з профільним комітетом Верховної Ради.

Зараз це питання знаходиться в законодавчій площині. Відповідний проєкт закону підготовлений, будемо просити парламентаріїв прийняти його якомога швидше, щоб в цьому році ця накопичувальна пенсійна система була введена», – зазначив голова уряду.

За його словами, Україна потребує введення накопичувальної пенсійної системи і вважає неприйнятним, що за 30 років незалежності цього так і не зробили.

«Ще одним злочином, на мій погляд, є, відсутність в Україні цивілізованого фондового ринку. Є презентація, підготовлена ​​Національною комісією з цінних паперів і фондових ринків спільно з USAID, ЄБРР і Американською торговою палатою. Вони готові виділити фінансування. Там величезний масштаб роботи», – додав він.

Шмигаль зазначив, що найближчим часом буде підписаний меморандум, після чого почнеться його впровадження.

«Ми хочемо, щоб нормальний фондовий ринок запрацював через рік. Але там маса законодавчої роботи. Тому, з урахуванням всіх нюансів бюрократії, для повноцінної роботи може знадобитися три роки», – визнав прем'єр.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»