• Посилання скопійовано

Раді пропонують зменшити пенсійний збір з ювелірних виробів

«Слуги народу» зареєстрували у ВРУ законопроєкт №4614 щодо врегулювання збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів

 Раді пропонують зменшити пенсійний збір з ювелірних виробів

21 січня 2021 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №4614 "Про внесення змін до Закону України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів)". Його авторами є Д. Гетманцев, М. Стефанчук та ін.

Законопроєктом передбачено замість діючого збору при клеймуванні ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів (10%) запровадити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування при здійсненні госпсуб’єктами роздрібної торгівлі такими виробами з вартості проданих (реалізованих) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінного металу за ставкою 1%.

Передбачається, що збір на обов’язкове державне пенсійне страхування включатиметься до ціни ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і сплачуватиметься їх продавцями з виручки від реалізації.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння подаватимуть до контролюючого органу за місцем реєстрації квартальну декларацію про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування. Це дасть можливість здійснення відповідного адміністрування сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.  Порядок подання та форма такої декларації має бути визначена та затверджена Кабміном.

У разі повернення кінцевим споживачем придбаного ювелірного чи побутового виробу з дорогоцінного металу, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, виходячи з суми коштів, які платник збору сплатив в момент реалізації таких виробів, зараховуються в рахунок зменшення поточних платежів з цього збору протягом поточного звітного періоду.

Таким чином, нардепи намагаються підтримати ювелірну галузь України. Адже карантин призвів до вимушеного її простою, роздрібна торгівля ювелірними виробами була призупинена, а купівельна спроможності населення знизилася.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»