• Посилання скопійовано

Дефіцит Пенсійного фонду становить 195,6 млрд грн

Мінфін назвав причини наявності дефіциту ПФУ (наразі це 195,6 млрд грн)

Дефіцит Пенсійного фонду становить 195,6 млрд грн

Команда Мінфіну разом із Світовим банком напрацьовує системне рішення щодо того, яким чином у 2030-2040 роках вийти на ситуацію із ефективним накопичувальним елементом, коли його запровадити та що робити з діючими системами. Маємо індексувати пенсії та забезпечити гідні виплати чинним пенсіонерам. Про це повідомив Міністр фінансів Сергій Марченко.

«Поза тим, маємо дефіцит Пенсійного фонду у 195,6 млрд гривень. Дефіцит постійно зростає, оскільки є бажання за рахунок держбюджету збільшувати пенсії. Тож це – комплексне рішення, яке будемо обговорювати з громадськістю та експертами. Маємо запропонувати варіант, за якого знайдемо компенсатори, наприклад, другого рівня. Він можливий, приміром, при інструментах фінансування в облігації державної позики. Поки інших варіантів не розглядаємо», – зазначив Сергій Марченко.

За його словами, треба розуміти, що накопичувальна система – не для діючих пенсіонерів.

«Ми маємо їх захистити і забезпечити їм достойну виплату. Але говорити про те, що діючим пенсіонерам чи тим, хто має вийти на пенсію в найближчі 10 років, може бути цікавий накопичувальний елемент – це самообман. Такий механізм має цікавити найбільш активну нині економічну категорію. Але значна її частина, на жаль, готова не платити ЄСВ, не розуміє, навіщо це потрібно, і взагалі не бачить себе майбутнім пенсіонером», – наголосив Міністр фінансів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»