• Посилання скопійовано

Пенсії чорнобильцям хочуть підвищити: Рада схвалила закон за основу

Пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній станції хочуть збільшити. Верховна Рада схвалила за основу відповідний законопроєкт №4555

Пенсії чорнобильцям хочуть підвищити: Рада схвалила закон за основу

Пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній станції хочуть збільшити. Верховна рада схвалила за основу відповідний законопроект №4555.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.

«За» проголосували 340 нардепів.

Відповідно до цього закону, пенсії ліквідаторам 1 групи інвалідності, які сьогодні в середньому отримують 12270 грн, будуть підвищені до 16080 грн. Пенсіонерам з числа учасників ліквідаторів другої групи інвалідності – з 10967 до 12987 грн, для третьої – з 8129 до 8917 грн. Таке підвищення буде стосуватися 39481 пенсіонера.

У пояснювальній записці наголошується, що документ потребує додаткових видатків з державного бюджету у розмірі 526,5 млн грн на 2021 рік (для виплат у липні – грудні).

«З урахуванням індексації пенсійних виплат у 2022 році сума додаткових видатків становитиме 1 158 млн грн на рік (10-відсоткова індексація), у 2023 році – відповідно 1 262 млн грн на рік (9-відсоткова індексація)», – сказано у ній.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»