• Посилання скопійовано

Для кого підвищення пенсій перенесли на 1 жовтня?

Йдеться про підвищення пенсій на 400 гривень людям, які старше 75 років. На нього поки що не вистачає «ресурсу»

Для кого підвищення пенсій перенесли на 1 жовтня?

«РБК-Україна» розповідає, що пенсія в Україні людям, які старше 75 років, підвищиться тільки з 1 жовтня 2021 року. Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Відзначимо, що йдеться про анонсоване підвищення пенсій на 400 гривень людям, які переступили позначку в 75 років.

«Ми перенесли. Тоді у нас недостатньо було трішечки ресурсу. Але головне було зробити індексацію пенсій з березня. Тобто ресурс так був порахований, що ми перенесли на 1 жовтня програму "75 плюс". По 400 гривень всі отримають і будуть їх отримувати щомісяця», – сказала Лазебна.

Лазебна акцентувала увагу на тому, що в 2022 році 500 гривень, які виплачуються 85-річним, і 400 гривень для 75-річних будуть індексуватися, щоб не знецінюватися.

 

Коли мали підвищити пенсії людям 75+

Раніше уряд обіцяв підвищити на 400 гривень пенсії людям, які досягли 75-річного віку з 1 липня.

 

Для довідки

Нагадаємо, Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня. У червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачена доплата за квітень і травень 2021 року.

Зазначено, що перераховано пенсії 633,0 тисячам пенсіонерів. Збільшено пенсії 313,0 тисячам пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 гривні.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»