• Посилання скопійовано

Уряд підвищив пенсії чорнобильців

Урядом прийнято постанову щодо виплати пенсій для осіб з інвалідністю, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у підвищених розмірах

Уряд підвищив пенсії чорнобильців

Міністерство соціальної політики України розповідає, що відповідно до внесених змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з 1 липня 2021 року підвищено пенсії для осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Урядом прийнято постанову про приведення у відповідність Порядку обчислення пенсії особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, із змінами, що внесені до зазначеного закону.

Так, з 1 липня 2021 року мінімальні розміри пенсій для осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становлять:

  • для I групи інвалідності – 6000 гривень;
  • для II групи інвалідності – 4800 гривень;
  • для III групи інвалідності – 3700 гривень;
  • для дітей з інвалідністю – 3700 гривень. 

Перерахунок пенсій отримали 35,9 тис. осіб, середній розмір підвищення пенсій становить 2 337,16 грн.

Мінімальні розміри пенсійних виплат «чорнобильцям» з 1 липня

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»