• Посилання скопійовано

Щоб українці мали достойні пенсії, потрібна накопичувальна пенсійна система, - Шмигаль

За словами Шмигаля, відсутність накопичувальної пенсійної системи в Україні — це злочин проти держави й українців

Щоб українці мали достойні пенсії, потрібна накопичувальна пенсійна система, - Шмигаль

Відсутність накопичувальної пенсійної системи в Україні — це злочин проти держави й українців. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції 14 вересня.

«Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади Україна не отримала накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Власне, це одна з причин, чому сьогодні пенсія в Україні така, яка є, а не удвічі вища. Для того, щоб через 10-15 років українці могли мати достойну пенсію, сьогодні потрібно почати роботу із запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи», — підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що важливо, аби люди відчули довіру до накопичувального рівня та пенсійної системи загалом. У подальшому, за його словами, в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.

«У нас вже є декілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах. Це дуже важливо, адже запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс. За 15 років державні й недержавні пенсійні фонди накопичують від 40 до 50 мільярдів доларів», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що паралельно з пенсійною реформою слід розвивати фондовий ринок. У зв’язку з цим Уряд уклав меморандум з USAID, ЄБРР та Американською торговою палатою про створення й розвиток інфраструктури фондового ринку.

«Учора мали перемовини зі Світовим банком. Вони також готові активно долучатися до проекту розвитку фондового ринку й пенсійної системи другого рівня», — резюмував Денис Шмигаль.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»