• Посилання скопійовано

Як отримати пенсії та допомогу громадянам у разі зміни місця проживання через війну?

В Україні запровадили спеціальний механізм виплат пенсій та соціальних виплат в гарячих точках. Люди отримали підтримку від держави попри воєнні дії

Як отримати пенсії та допомогу громадянам у разі зміни місця проживання через війну?

В Україні запровадили спеціальний механізм виплат пенсій та соціальних виплат в гарячих точках. Люди отримали підтримку від держави попри воєнні дії.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала в інтерв'ю РБК-Україна.

Як зазначила міністр, в окремих містах та районах областей, де ідуть найактивніші бойові дії, органи соціального захисту населення фізично не мали змоги працювати і, відповідно, не змогли провести нарахування та виплати.

За ї словами, для людей з таких місцевостей запустили спеціальний механізм централізованого нарахування та виплати соціальних допомог на основі інформації, яка наявна в наших реєстрах в «центрі».

«Тут дуже допомогло те, що ми вже рік будуємо Єдину інформаційну систему соціальної сфери. Ми впорались та вже профінансували 100% виплат соціальних допомог за березень через цей механізм», – сказала Лазебна.

Міністр пояснила, як це працює. «Мінсоцполітики перерахувало кошти Ощадбанку, а Ощадбанк перерахував кошти людям. Тим, хто одержував виплати через банки – на їхні банківські рахунки. Тим, хто отримував виплати через Укрпошту – грошовий переказ, який можна отримати в будь-якому відділенні Ощадбанку. Тобто людині із зазначених регіонів, яка отримувала виплати на банківську картку, нікуди додатково звертатись не потрібно. Вона отримає гроші на ту саму картку», – роозповіла Лазебна.

За їх словами, людині із зазначених регіонів, яка отримувала виплати через Укрпошту, необхідно звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України протягом 60 днів та отримати свою виплату.

«Тобто ми зробили все, щоб люди отримали підтримку від держави, не дивлячись на воєнні дії. І це стало справжньою підтримкою для багатьох», – додала міністр.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»