• Посилання скопійовано

Чорнобильцям 1 категорії видають лікарняний на весь період санаторного лікування

Якщо тривалості путівки недостатньо, то надається допомога по тимчасовій непрацездатності

Чорнобильцям 1 категорії видають лікарняний на весь період санаторного лікування

ФСС з ТВП у листі від 26.02.2014 №06-32-459 нагадав, що для забезпечення відновлення здоров’я застрахована особа та члени її сім’ї мають право на отримання санаторно-курортного лікування у межах асигнувань, установлених бюджетом Фонду. Умови отримання такого  лікування визначені Порядком, затвердженим постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. № 12.

Так, згідно з п. 4.2 цього Порядку, підприємство, яке є основним місцем роботи застрахованої особи, видає путівку до санаторію в період відпустки. Допомога по тимчасовій непрацездатності в разі здійснення санаторно-курортного лікування надається застрахованій особі, якщо тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки недостатня для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.

Згідно з п. 16 ст. 20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» особи, віднесені до категорії 1, мають право на одержання лікарняного листка на весь період лікування в санаторіях (з урахуванням часу проїзду туди й назад та виплатою допомоги по державному соцстрахуванню), незалежно від того, ким і за чий рахунок видано путівку. Проте ці  обставини не виключають обов’язок страхувальників щодо виконання вимог Закону №2240 та Порядку №12.

Таким чином, застраховані особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до категорії 1, мають право на отримання санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду в період відпустки з одержанням листка непрацездатності на весь період зазначеного лікування (з урахуванням часу проїзду з обох напрямках), з виплатою допомоги по державному соціальному страхуванню.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»