• Посилання скопійовано

Єдиний соцвнесок можуть повернути Пенсійному фонду

Зареєстровано законопроект про повернення адміністрування єдиного соціального внеску від Міндоходів до Пенсійного фонду

Єдиний соцвнесок можуть повернути Пенсійному фонду

Відповідно до Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи, який набрав чинності 11 серпня 2013 року, функції з адміністрування єдиного соцвнеску від Пенсійного фонду було передано до Міністерства доходів і зборів.

28 лютого 2014 року Верховною Радою прийнято постанову «Про вдосконалення діяльності органів доходів і зборів», якою Кабміну рекомендовано здійснити комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію Міндоходів.

Таким чином, для приведення законодавства у відповідність необхідно внести відповідні зміни до законодавчих актів України. З огляду на це, розроблено та зареєстровано законопроект №4589, яким пропонується внести зміни до 117 законодавчих актів України, якими передбачається узгодження правовідносин органів державної податкової служби, органів державної митної служби, а також покладенням функцій адміністрування єдиного внеску на органи Пенсійного фонду України.

Прийняття цього Закону забезпечить ефективну реалізацію податкової та митної політики у державі, адміністрування єдиного соцвнеску, а також усунення можливих правових колізій щодо зазначених питань у зв’язку з ліквідацією Міндоходів і відновленням діяльності Державної податкової служби та Державної митної служби.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»