• Посилання скопійовано

З 1 липня змінюється система виплат при народженні дитини

Якщо дитина народилася до 1 липня 2014 року, виплати допомоги при народженні дитини залишаються такими, як були раніше

 З 1 липня змінюється система виплат при народженні дитини

З 1 квітня 2014 року набув чинності Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», який поряд із Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік» став одним з документів, що визначають політику реформ уряду. 

Цим законом внесено зміни до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» у частині призначення та виплати допомоги при народженні дитини.

Так, з 01.07.2014 цей вид допомоги призначатиметься в розмірі 41 280 грн, незалежно від того, яка дитина за черговістю (перша, друга, третя чи кожна наступна). Виплата буде здійснюватися одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми буде виплачуватися протягом наступних 36 місяців рівними частинами в сумі 860 грн. щомісяця.

Допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною. Звернутися до Управління соціального захисту населення необхідно не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини, інакше в призначенні допомоги буде відмовлено.

Також з 1 липня 2014 року скасовується виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (130 грн.). Тим, кому з 1 липня 2014 року буде надана відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, цей період зараховуватиметься до страхового стажу.

Якщо дитина народилася до 1 липня 2014 року, виплати допомоги при народженні дитини залишаються такими, як були раніше.

При усиновленні дитини виплати будуть у такому ж розмірі 41280 грн. (одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми буде виплачуватися протягом наступних 36 місяців рівними частинами в сумі 860 грн. щомісяця).

Джерело: Урядовий кур'єр

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»