• Посилання скопійовано

Неповний робочий день та зарплата менше мінімальної: як розрахувати ЄСВ?

Податківці роз'яснили роботодавцям, як розрахувати ЄСВ, якщо найманий працівник працює неповний робочий день та отримує заробітну плату менше мінімальної

Неповний робочий день та зарплата менше мінімальної: як розрахувати ЄСВ?

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 301.04.01) роз'яснили, що роботодавець має право нарахувати працівнику, який працює неповний робочий день заробітну плату нижчу за мінімальну, але за умови, що сума нарахованої зарплати має бути не менша ніж частина від мінімальної заробітної плати, що припадає на фактично відпрацьований час.

 Однак роботодавець розраховує суму ЄСВ, як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника незалежно від того, що працівник працював не повний робочий день.

При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставки ЄСВ застосовуються до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»