• Посилання скопійовано

Облік новонароджених дітей переселенців: рекомендації Мінсоцполітики

Мінсоцполітики рекомендує здійснювати облік новонароджених дітей шляхом видачі внутрішньо переміщеним особам нової довідки або внесенням відповідної інформації до раніше виданої довідки

Облік новонароджених дітей переселенців: рекомендації Мінсоцполітики

Останнім часом до Мінсоцполітики надходять численні запити щодо внесення змін у довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи у зв’язку зі змінами у складі сім’ї, які спричинені народженням дитини.

У зв’язку з цим, Мінсоцполітики у листі від 11.02.2015 р. № 1702/0/14-15/081 повідомило про розроблення проект постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Цим проектом, зокрема, передбачено, що у разі зміни місця тимчасового перебування або змін у складі сім’ї у зв’язку із народженням дитини внутрішньо переміщена особа звертається за видачею довідки до структурного підрозділу місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення за місцем фактичного проживання. При цьому раніше видана довідка вилучається, про що вносяться відповідні зміни до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Після проведення узгоджувальних процедур проект постанови буде подано на розгляд до Кабміну.

Враховуючи зазначене, та з метою соціального захисту сімей внутрішньо переміщених осіб, Мінсоцполітики рекомендує здійснювати облік новонароджених дітей шляхом видачі внутрішньо переміщеним особам нової довідки або внесенням відповідної інформації до раніше виданої довідки, завіривши внесені зміни підписом посадової особи відповідного структурного підрозділу місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення та скріпивши печаткою.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»