• Посилання скопійовано

Підприємства не застосовують понижуючий коефіцієнт до ставки працюючих інвалідів

На думку податківців, при розрахунку усіх показників для застосування понижуючого коефіцієнта з ЄСВ кількість працюючих інвалідів та нарахована їм зарплата не враховуються

Підприємства не застосовують понижуючий коефіцієнт до ставки працюючих інвалідів

ДФСУ у листі від 09.04.2015 р. №12518/7/99-99-17-03-01-17 розглянула окремі питання щодо застосування понижуючого коефіцієнта з ЄСВ та зазначила, зокрема, наступне.

Понижуючий коефіцієнт за новими правилами можна використовувати при нарахуванні зарплати (доходів) за весь березень 2015 року.

Оскільки понижуючий коефіцієнт не застосовується до ставки ЄСВ для підприємств, установ, організацій за працюючих інвалідів  (8,41 %) та до всіх ставок ЄСВ у вигляді утримання (3,6 %., 6,1 %, 2,6 %, 2 %, 2,85 %), то при розрахунку всіх показників кількість працюючих інвалідів та нарахована їм зарплата не враховуються.

Проте фізособи - підприємці на виплати працівників – інвалідів нараховують ЄСВ по ставці відповідно до класу професійного ризику виробництва. Тому при визначенні понижуючого коефіцієнта розрахунок здійснюється з урахуванням як кількості працівників – інвалідів, так і нарахованих їм виплат.

Переглянути весь документ >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»