• Посилання скопійовано

ЄСВ з перехідних виплат: версія Пенсійного фонду

Пенсійни фонд розглянув питання нарахування ЄСВ на перехідні виплати та відображення (коригування) у звіті з ЄСВ

ЄСВ з перехідних виплат: версія Пенсійного фонду

Пенсійний фонд у листі від 04.02.2016 р. № 3647/05-02 роз'яснив:

1) Якщо працівникові в грудні (листопаді) 2015 року нараховані і виплачені відпускні за періоди, що припадають на грудень (листопад) 2015 року і січень (лютий) 2016 року, і з усієї суми відпускних сплачений ЄСВ в порядку і за ставками, що діяли в 2015 році, то перерахунок ЄСВ, сплаченого із сум відпускних, за січень (лютий) 2016 року, не здійснюється, а в Звіті з ЄСВ за січень (лютий) 2016 року коригування нарахованого та сплаченого ЄСВ не робиться.        

2) Якщо робітниці у листопаді (листопад, грудень 2015 та січень, лютий 2016) 2015 року нараховані і виплачені суми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами на період відпустки по вагітності і пологах, яка припадає у тому числі і на місяці 2016 року, з усієї суми таких сум допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами нарахований і сплачений ЄСВ в порядку і за ставками, що діяли в 2015 році, то перерахунок ЄСВ за місяці 2016 року не здійснюється, а в Звіті з ЄСВ за січень (лютий) 2016 року коригування нарахованого та сплаченого ЄСВ не робиться.      

3) Якщо працівникові в січні 2016 року нараховуються суми допомоги по тимчасовій непрацездатності за період тимчасової непрацездатності, яка доводиться на грудень (листопад) 2015 року і січень 2016 року, то на такі суми  ЄСВ нараховується за ставками, встановленими в 2016 році, тобто 22 % (крім осіб, яким встановлено інвалідність). При цьому утримання ЄСВ не здійснюється. Перехідні суми допомоги по тимчасовій непрацездатності розподіляються по місяцях, за які вони нараховані, з метою порівняння сумарного доходу в таких місяцях з максимальною величиною бази нарахування ЄСВ. Кінцеве нарахування ЄСВ на суми перехідних сум допомоги по тимчасовій непрацездатності здійснюється в межах максимальної величини бази нарахування ЄСВ, що законодавчо встановлена для місяців, за які вони нараховані.     

Новини на тему:

 - Оподаткування перехідних виплат - на прикладі від податківців;

 - Перехідні відпускні, нараховані у 2015 році за період січня 2016 року, перерахунку не підлягають;

 - ЄСВ та ПДФО на перехідні виплати: яку ставку застосовувати?

 - Лікарняний припадає на грудень 2015 та січень 2016 року: що з ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»