• Посилання скопійовано

Павло Розенко: ЄСВ підвищуватися не буде

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Уряд не планує переглядати рішення про розмір ЄСВ, а натомість навпаки розраховує на детінізацію бізнесу

Павло Розенко: ЄСВ підвищуватися не буде

«Держава свідомо пішла на зниження ЄСВ, зробивши крок назустріч бізнесу. З одного боку, так - цей крок непростий для Пенсійного фонду, але завдяки зменшенню податкового навантаження, ми розраховуємо і на детінізацію бізнесу, і на створення нових робочих місць, і на збільшення зарплат в легальному секторі економіки», - сказав він, зауваживши, що у підприємств за рахунок зниження ЄСВ з’явився додатковий ресурс, який вони можуть використати в тому числі для підвищення зарплат.

«Це принципова позиція Уряду. Назад – до збільшення ЄСВ - жодних кроків здійснено не буде. Політика держави іде на зниження податків. Ми і далі рухатимемось до зменшення податкового, фінансового, фіскального тиску на бізнес, таким чином запускаючи нашу економіку», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Щоправда ще два місяці назад той же Павло Розенко заявив, що якщо не будуть створюватися нові робочі місця і підвищуватися зарплата, ставку ЄСВ переглянуть.

Нагадаємо, що вчора, 23 травня, глава Мінсоцполітики Андрій Рева заявив, що Мінсоцполітики планує в два рази збільшити розмір ЄСВ з мінімальної зарплати. Докладніше >>

Про те, як зниження ЄСВ до 22% вплинуло на бюджет і бізнес та чи зросли зарплати - читайте тут >>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»