• Посилання скопійовано

Звітність з ЄСВ: за новими формами звітуємо в липні за червень!

Податківці повідомили, що звіт з ЄСВ за травень (у червні 2016 року) ще подаємо за "старою" формою

Звітність з ЄСВ: за новими формами звітуємо в липні за червень!

Нагадуємо, що Наказом Мінфіну від 11.04.2016  р. №441 у новій редакції викладено форми звітності з ЄСВ та Порядок їх заповнення. Наказ набере чинності з 1 червня 2016 року. Про це ми повідомляли тут.

Відповідно у багатьох виникло запитання: з якого періоду слід звітувати за новими формами?

На це питання відповіли податківці у "Віснику податкової служби"

Так, частиною четвертою ст. 8 Закону про ЄСВ  визначено, що порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску визначається цим Законом, а в частині адміністрування - Податковим кодексом, та прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та митну політику.

Відповідно до п. 46.6 ПКУ, якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.

До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Тобто звітність за травень 2016 р. подається у червні 2016 р. за формами звітності, затвердженими "старим" наказом №435.

 

Звітність за новими формами, затвердженими наказом №435 у редакції "нового" наказу №441, подаватиметься платниками єдиного внеску починаючи з 01.07.2016 р.

 

Окрім того, ДФСУ надала для використання розроблені електронні формати звітності з ЄСВ:

****

Докладніше про те, як саме змінився звіт з ЄСВ та Порядок його заповнення, читайте в аналітичній статті від редакції тут >>

Також редакція "Дебету Кредиту" планує провести вебінар щодо особливостей заповнення нового звіту з ЄСВ.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»