• Посилання скопійовано

Уряд забезпечив право осіб з інвалідністю на пільги на безоплатне паркування та зберігання транспорту

У зв'язку зі змінами у законодавстві та з метою посилення соціального захисту осіб з інвалідністю Уряд 31 січня прийняв постанову Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. №585"

Уряд забезпечив право осіб з інвалідністю на пільги на безоплатне паркування та зберігання транспорту

Відповідно до постанови Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. №585", пільги на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів поширено на всіх осіб з інвалідністю, а не тільки з ураженням опорно-рухового апарату, - повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Крім того, терміни "інвалід" та "дитина-інвалід" замінено термінами "особа з інвалідністю", "водій з інвалідністю", "дитина з інвалідністю", що відповідає Законам "Про ратифікацію Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю".

Також положення Порядку надання пільг особам з інвалідністю, членам їх сімей, законним представникам осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю), підприємствам, установам, організаціям громадських організацій інвалідів та сфери соціального захисту населення на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів, затвердженого постановою Кабміну від 25.05.2011 р. №585, приведено у відповідність до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями", зокрема, вилучено норму про обов’язкове використання печаток. Відбиток печатки не може бути обов’язковим реквізитом будь-якого документа, який подається від імені суб’єкта господарювання органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

***

Читайте також: З українського законодавства виключено термін «інвалід» - підписано Закон! 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»