• Посилання скопійовано

Порядок нарахування та сплати ЄСВ приведено у відповідність до чинного законодавства

Сьогодні, 14 лютого, Кабмін на своєму засіданні прийняв постанову „Деякі питання нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за окремі категорії застрахованих осіб”

Порядок нарахування та сплати ЄСВ приведено у відповідність до чинного законодавства

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Постановою від 14.02.2018 р. №67 Порядок нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб, затверджений постановою КМУ від 02.03.2011 р. № 178, узгоджено із Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”.

Нагадаємо, що Законом України від 03.10.2017 р. № 2148-VIII було:

  • змінено розмір максимальної величини бази нарахування ЄСВ, що дорівнює 15 розмірам мінімальної зарплати, встановленої законом;
  • до осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, віднесено осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відповідно до закону отримують допомогу при усиновленні дитини.

Власне ці новації й врахували у Порядку нарахування та сплати ЄСВ.

Ця постанова набере чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 січня 2018 року.

***

Читайте також: Нові форми звітності та інструкції з ЄСВ - у проектах від Мінфіну

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»