• Посилання скопійовано

«Якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх розмір збільшується на 20%», — Павло Петренко

У Міністерстві юстиції розповіли про новели нового Закону про аліменти, ухваленого Верховною Радою 3 липня

«Якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх розмір збільшується на 20%», — Павло Петренко

Згідно з новим законом №8296, ухваленого Верховною Радою у вівторок, 3 липня, мінімальний розмір аліментів збільшується до прожиткового мінімуму. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко у Twitter.

«Згідно з новим законом, мінімальний розмір аліментів збільшується до прожиткового мінімуму. Ще одна новація - якщо аліменти не сплачуються більше року, то їх розмір збільшується на 20%. Якщо борг понад 2 роки -  на 30%, понад 3 роки - на 50%», - написав Петренко.

 

Міністр також додав, що серед новацій другого пакету законодавчої ініціативи, що отримала назву «Чужих дітей не буває», є збільшення мінімального розміру аліментів, посилення санкцій проти боржників, європейська норма щодо виїзду дитини за кордон, податкові пільги за відповідальне батьківство.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради підтримали в другому читанні законопроект №8296 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання». Ми про це писали тут>>

Зокрема, задля посилення відповідальності за несплату аліментів, з метою захисту хворих дітей, проектом пропонується зменшення сукупного розміру заборгованості за несплату аліментів до трьох місяців для призначення суспільно корисних робіт. У разі вчинення повторного протягом року адміністративного правопорушення, пов'язаного з несплатою аліментів, передбачається застосування адмінстягнення у вигляді суспільно корисних робіт на термін від 240 до 360 годин.

***

Читайте також: 

Усі новини на тему>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»