• Посилання скопійовано

З 1 жовтня запрацює новий порядок страхових виплат від ФСС

З'явився текст нового Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, які Фонд соцстраху здійснює потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Зміни було прийнято ФСС 19 липня, а наберуть чинності 1 жовтня 2018 року

З 1 жовтня запрацює новий порядок страхових виплат від ФСС

Нова редакція Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат затверджена постановою ФСС від 19.07.2018 р. №11.  Таким чином Фонд соцтраху привів його у відповідність до чинного законодавства, а також вніс ряд змін щодо фінансування та перерахунку страхових виплат сім’ям, які втратили годувальника у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або профзахворюванням.

Зокрема, після набуття чинності зазначеного Порядку (тобто з 1 жовтня 2018 року) за період між закінченням одного навчального закладу та вступом до іншого дітям, батьки яких загинули на виробництві, Фондом буде проведено щомісячні страхові виплати. Зокрема, страхові виплати не будуть призупинятись у літній період між закінченням школи та вступом до вищого навчального закладу на денну форму навчання тощо. Сьогодні Фонд соціального страхування здійснює страхові виплати понад 3 000 дітей.

Крім того, відповідно до нового Порядку сума щомісячних страхових виплат сім’ям померлих на виробництві буде перераховуватись, зокрема, у разі смерті одного з членів родини померлого, що не було передбачено попереднім механізмом. Станом на 2018 рік ФССУ фінансує щомісячні страхові виплати понад 10 000 членам родин потерпілих на виробництві.

Порядок прийнято з метою вдосконалення механізму призначення, перерахування та проведення робочими органами виконавчої дирекції Фонду та їх відділеннями страхових виплат, які фінансуються застрахованим особам (членам їх сімей) у разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Докладніше про усі зміни читайте в аналітиці>>

***

Нагадаємо, що 19 липня 2018 року, крім цього порядку, було прийнято ще низку важливих нормативно-правових актів. Зокрема, нові Порядок фінансування страхових виплат від ФСС (про нього тут) та Порядок створення та роботи комісії зі соцстрахування (більше тут).

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»