• Посилання скопійовано

Квитанції №2 щодо прийняття звіту з ЄСВ за серпень не приходять через ПФУ – роз’яснення ДФС

6 вересня податківці повідомили про збій в обробці ПФУ звітів з ЄСВ за серпень 2018 року. Але заспокоїли, що вже все налагоджено

Квитанції №2 щодо прийняття звіту з ЄСВ за серпень не приходять через ПФУ – роз’яснення ДФС

У четвер, 6 вересня, о 18.30 Державна фіскальна служба повідомила, що починаючи з 31.08.2018 року звіти з ЄСВ обробляються Пенсійним фондом зі затримкою.

І лише тепер Пенсійний фонд налагодив обробку. Тож, теоретично, вже мають почати приходити квитанції.

У своєму повідомленні податківці також радять дочекатися отримання квитанцій №2 та просять вибачення за тимчасові незручності.

***

Від себе додамо. За Порядком №435 чинним вважається останній поданий звіт. А отже, тим, хто відправляв декілька звітів, слід дочекатися квитанції №2 щодо останньо поданого.

Зверніть увагу!  Новою редакцією Порядку №435 встановлено, що чинним є звіт, який пройшов всі контролі при завантаженні до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб. Тобто однієї квитанції про те, що звіт було надіслано в ДФС, недостатньо.

Остаточно заспокоїтись, що звіт вважається поданим, можна буде лише після того, як роботодавець отримає квитанцію про прийняття без жодних зауважень від контролерів.  Але це не означає, що проблем з таким звітом вже не буде. 

Як роз'яснюють податківці, контролюючий орган після отримання платником квитанції №2, яка свідчить про внесення відомостей зі звітності страхувальника до Реєстру застрахованих осіб, на підставі камеральної перевірки має право визнати такий звіт не прийнятим, якщо його було подано з порушенням вимог Порядку №435.

***

Наостанок – корисні посилання:

  • Оновлену форму звіту з ЄСВ (її подаємо з 1 вересня) ви знайдете тут;
  • Аналіз нової форми звіту з ЄСВ читайте у редакційній статті;
  • Про правила заповнення оновленої таблиці 1 ми писали тут, а про таблицю 5 ось тут;
  • Цілих три відеоконсультації від Тетяни Мойсеєнко дивіться на Youtube-каналі наших партнерів 7eminar.com;
  • А зареєстуватись на БЕЗКОШТОВНИЙ ВЕБІНАР, присвячений заповненню нового звіту з ЄСВ (він відбудеться вже у цей понеділок) – за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»