• Посилання скопійовано

В Україні з січня 2019 року збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Сума виплат буде збільшена з 1 440 до 1 630 гривень

В Україні з січня 2019 року збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю

В Україні з січня 2019 року збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю. Про це повідомляє РБК-Ураїна з посиланням на прес-службу Державної служби зайнятості.

Як повідомляється, з 1 січня 2019 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю для осіб, яким призначаються виплати з урахуванням страхового стажу та заробітної плати з 1440 гривень буде збільшено до 1630 гривень, а для осіб, яким виплати призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати - з 544 гривень до 610 гривень.

Зазначається, що відповідно до українського законодавства, максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 7 364 гривень. Крім того, виплати можуть тривати не більше 360 днів протягом двох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Державній службі зайнятості заявляли про зменшення кількості неофіційно працевлаштованого населення у порівнянні з минулим роком. За словами в. о. голови Держслужби зайнятості Валерія Ярошенка, наразі 21,8% порівняно із 22,3% в минулому році працюють поза межами соціального законодавства, тобто у "тіні".

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»