• Посилання скопійовано

Готуємося до отримання фінансування від ФСС за новими правилами: що змінилося в формі оновленої заяви-розрахунку?

ФСС у Дніпропетровській області розповів про основні зміни у формі нової заяви – розрахунку порівняно з попередньою

Готуємося до отримання фінансування від ФСС за новими правилами: що змінилося в формі оновленої заяви-розрахунку?

Фахівці ФСС у Дніпропетровській області розповіли, що  табличну частину форми заяви-розрахунку доповнено всіма видами виплат, які проводяться згідно з Порядком № 12.

Окремими рядками вказуються суми допомог по тимчасовій непрацездатності й вагітності та пологах, що надаються постраждалим унаслідок аварії на ЧАЕС. Виплати, які проводитимуть потерпілим на виробництві, указують із зазначенням кількості осіб.

Додатки до заяви-розрахунку (додатки 1.1-1.5) заповнюються залежно від виду призначеного матеріального забезпечення та виплати потерпілим на виробництві. Додатки 1.1-1.5 заповнюють лише для тих видів виплат, на які замовляються кошти, про що робиться відмітка в графі "Примітка" табличної частини заяви-розрахунку. Кожен із додатків 1.1-1.5, що заповнюються, має підписати відповідальна особа з указуванням свого контактного телефону для зв'язку на випадок, якщо у працівників відділення Фонду виникнуть питання під час опрацювання даних із таких додатків.

Після надходження заяви-розрахунку до відділення Фонду, фахівцями протягом десяти робочих днів  перевіряється наступна інформація:

  • правильність заповнення реквізитів;
  • наявність даних про страхувальника в Держреєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування;
  • дані про сплату страхувальником ЄСВ.

Зазначену перевірку доповнено контролем за наявністю у Фонді зареєстрованого нещасного випадку чи профзахворювання (у разі проведення виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), а також за правильністю нарахування виплат.

Водночас за потреби Фонд має право здійснювати обмін інформацією зі страхувальником шляхом направлення запиту щодо уточнення інформації, наведеної у заяві-розрахунку.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»