• Посилання скопійовано

Зробили помилку у заяві-розрахунку та отримали фінансування від Фонду: як бути?

Фахівці Фонду соцстраху розповіли, як діяти страхувальнику, якщо сума виплати визначена помилково

Зробили помилку у заяві-розрахунку та отримали фінансування від Фонду: як бути?

ФСС у Дніпропетровській області роз'яснила, що  якщо сума отриманих страхових коштів від Фонду перевищує фактичні витрати на проведення виплат за рахунок таких коштів невикористані страхові кошти страхувальником повинні бути повернуті протягом 3 робочих днів. Повернення здійснюється на рахунок Фонду.

Водночас страхувальник має надати або надіслати листом пояснення причин повернення коштів, зазначаючи прізвище ім’я та по батькові, номер страхового свідоцтва застрахованої особи, номер листка непрацездатності, вид допомоги, за яким виявлено помилку.

В разі виявлення страхувальником помилок під час нарахування виплат за минулі періоди (за межами діючого бюджетного року) надлишково нараховані та виплачені кошти повертаються страхувальником до Фонду й одночасно надсилається обґрунтоване письмове пояснення щодо причин повернення страхових коштів. А якщо внаслідок допущеної помилки отримано меншу суму фінансування, аніж треба було виплатити, у такому разі потрібно подати нову заяву-розрахунок із зазначенням суми, котру необхідно доплатити, а до неї долучити листа з обґрунтованими поясненнями.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»